În ultimii ani, lămpile cu LED-uri devin din ce în ce mai populare și nu sunt surprinzătoare, deoarece ne permit să reducem în mod semnificativ costurile de energie electrică fără a aduce atingere calității iluminării. În acest articol, ne vom uita la lămpile cu LED diferă de becurile incandescente convenționale, în măsura în care acestea sunt eficiente și cum să nu facă greșeli atunci când le cumpărăm.
Care este lampa LED?
În lămpile cu LED-uri, LED-urile sunt utilizate ca sursă de lumină, în timp ce în becurile convenționale, lumina este radiată de căldură, care este împărțită sub influența curentului electric. Din interiorul lămpii de economisire a energiei este acoperită cu un luminofor (colorant fluorescent), care strălucește sub acțiunea descărcării de gaz.
Fiecare tip de lampă are propriile caracteristici și dezavantaje. Designul lămpii cu incandescență este destul de simplu: constă dintr-un filament (de obicei produs din tungsten sau aliaje refractare) închise într-un balon de sticlă de vid. Sub acțiunea curentului electric, firul este încălzit și începe să strălucească. Principalul avantaj al lămpii cu incandescență este costul lor scăzut, care, totuși, este egalizat de o eficiență redusă. De fapt, doar 10% din energia electrică consumată este transformată în lumină, restul este disipată ca căldură. În plus, servește un astfel de bec pentru doar 1 mii de ore.
Lampă fluorescentă compactă sau CLL (acesta este numele lămpii de economisire a energiei) strălucește aproape la fel de luminos, dar în același timp consumă de cinci ori mai puțin electricitate. Printre dezavantajele de dezavantaje pot fi numite un preț mai mare, o lungă perioadă de încălzire după pornirea (câteva minute), o formă inesttică, precum și pâlpâirea luminii, care poartă încărcătura pe ochi.
Lampa LED este formată din mai multe LED-uri și o sursă de alimentare închisă în cazul. Sursa de alimentare este componenta necesară, deoarece funcționarea LED-urilor necesită un curent direct cu o tensiune de 6 sau 12 V sau curent alternativ cu o tensiune de 220 V în sursa de alimentare de uz casnic.
Cel mai adesea, designul corpului lămpii cu LED-ul este amintit de o formă "în formă de pară", cu o bază de șurub a lămpilor obișnuite, care asigură instalarea fără probleme. Dispozitivele au o serie de avantaje, inclusiv diferite culori de radiații (în funcție de LED-urile utilizate), consumul scăzut de energie (în medie de 8 ori mai mic decât lămpile cu incandescență), durabilitate (servește 20-25 ori mai mare decât lămpile cu incandescență), încălzirea scăzută a caz, independența luminozității iluminării de la picăturile de tensiune.
Un dezavantaj semnificativ al acestor lămpi este prețul. Eticheta lor de preț este de mai multe ori costul lămpilor cu incandescență. Cu toate acestea, costul ridicat este compensat de o scădere a costurilor de acoperire, cu condiția ca lampa să nu depășească timp. În același timp, lămpile cu LED-uri sunt destul de decente, pot fi achiziționate pe Internet, care nu depășesc în mod semnificativ costurile becurilor obișnuite. De exemplu, conform acestei link-uri către Aliexpress, puteți cumpăra o lampă standard LED a unui design standard pe un preț foarte atractiv, există 6 opțiuni de alimentare, mai mult de 4.000 de comenzi și multe feedback pozitiv.
Lămpile cu LED-uri au alte dezavantaje. În special, distribuția luminii inegale asociată cu faptul că sursa de alimentare încorporată împiedică fluxul de iluminare. Cu toate acestea, unii producători ocolește această restricție utilizând un formular de design special, de exemplu, astfel.
În plus, carcasa lămpii mată arată nonettic în lămpile de sticlă. Dezavantajele includ absența unui regulator de luminozitate (dimmer), precum și nepotrivite pentru utilizare la temperaturi foarte ridicate și scăzute.
Ce să acordați atenție la cumpărare
Datorită numărului mare de caracteristici, selecția corectă a lămpii LED poate fi o ocupație dificilă.
Tensiunea de alimentare
Cu tensiune instabilă în casă sau apartament, alegeți lămpi care pot funcționa într-un interval de tensiune mare. Această caracteristică este de obicei indicată pe ambalaj. Rețineți că, cu o tensiune redusă, lămpile LED emit o strălucire viu ca cea obișnuită.
Culoarea radiațiilor
Temperatura de culoare caracterizează intensitatea radiației dispozitivului de iluminare. Temperatura de culoare este măsurată în Kelvin. Cu creșterea sa, culoarea se schimbă de la galben la albastru. De regulă, producătorul indică parametrii de radiații de pe ambalaj și carcasa lămpii: cald (2,700 K) - comparativ cu culoarea lămpii cu incandescență; Albul cald (3000 K) - optim adecvat pentru spațiile rezidențiale; Cold White (4.000 K) - pentru birouri și producție, aproape de culoarea luminii de zi.
Unele modele de lampă vă permit să ajustați culoarea utilizând moduri speciale. Dacă purtați un spectru albastru și lumina rece vă pare plictisitoare, atunci când cumpărați o lampă de spectru rece, alegeți un dispozitiv cu o rezervă de putere.
O categorie individuală trebuie evidențiată cu lămpi RGB care pot străluci diferite culori, corespunzând preferințelor utilizatorilor. În mod normal, puteți gestiona astfel de lămpi utilizând un smartphone sau un alt gadget compatibil Bluetooth. Un exemplu de astfel de lampă RGB.
Chiar și lămpile sunt produse pentru a satete speciale care pot fi destul de realiste pentru a imita flacăra (exemplu).
Putere
Printre caracteristicile de pe ambalajul lămpilor cu LED-uri, se administrează fluxul lor de lumină și puterea de similare în luminozitatea lămpilor cu incandescență. De fapt, puterea lămpilor cu LED-uri este de șase până la opt ori mai mică. De exemplu, luminozitatea becului de 28 de bumbac este comparabilă cu puterea becurilor cu incandescență cu 100 W. Rețineți că puterea declarată nu corespunde întotdeauna realității, iar lampa poate străluci mai puțin luminos. Capacitatea de reducere poate scădea datorită scăderii luminozității LED-urilor cu timp, deci există o șansă ca dispozitivul să va trebui să se schimbe cu mult înainte de expirarea duratei de viață.
Alte momente esențiale
Lămpile cu LED-uri sunt mai mari în comparație cu lămpile cu incandescență, astfel încât acestea pot pur și simplu să nu se potrivească într-un tavan mic.
Pentru dispozitivele de iluminare care sunt incluse printr-un dimmer, trebuie să selectați lămpile adecvate - pe ambalajul dispozitivului trebuie să fie informații pe care lampa le poate fi reglată.
Lămpile cu LED-uri distorsionează ușor percepția vizuală a culorilor. În unele situații, de exemplu, atunci când fotografiați fotografii, acesta poate fi esențial.
Tranziția la utilizarea lămpilor cu LED-uri
Având în vedere posibilitatea de tranziție la becuri mai economice, acordați atenție unui număr de nuanțe. În primul rând, este recomandabil să înlocuiți numai becurile puternice (60 W și mai mare), deoarece înlocuirea lămpilor cu putere redusă nu va aduce economii semnificative, dar suma cheltuită pentru achiziționarea unei lămpi LED poate să nu plătească. În al doilea rând, înlocuiți lămpile în dispozitivele de iluminat frecvent utilizate, de exemplu, în candelabre sau lămpi în spații rezidențiale, deoarece puteți schimba lampa în locuri în care vă aflați ocazional, nu are sens. În al treilea rând, nu se așteaptă o reducere bruscă a consumului de energie electrică după înlocuirea lămpilor (economiile pot fi de 15-25%), deoarece principalii consumatori de energie electrică sunt aparatele de uz casnic (fier, ceainic electric, aragaz electric, mașină de spălat etc.) .
În cele din urmă, atunci când alegeți lămpile cu LED-uri, nu cumpărați instrumentele unui producător și încercați mai întâi una sau două mărci. Faptul este că dispozitivele de producători diferiți pot diferi pe lumina emisă, chiar dacă aceeași temperatură a culorii este declarată pe pachete.
Până în prezent, lămpile cu LED-uri nu mai sunt o inovație tehnică scumpă și sunt destul de accesibile la prețuri. Având în vedere că lămpile cu LED-uri sunt benefice din becurile convenționale incandescente, tranziția la utilizarea lor este destul de potrivită.
Fiecare dintre noi atunci când alegem o lampă a observat mai mult decât o dată că sunt pur și simplu o cantitate imensă - un alt design, putere, un compus de diferite forme și multe altele. Deci, uneori vă gândiți la asta și să nu cumpărați o nouă lampă, deoarece, conform aplicației producătorului, și nu există nici un rău de la ea, iar energia electrică economisește și strălucește destul de luminos. Să arătăm puțin cu ce fel de becuri există și ceea ce diferă unul de celălalt. De asemenea, vom vorbi despre ce mai mult și ceea ce sunt mai puțin dăunătoare sănătății.
General
În prezent, un număr mare de lămpi de iluminat diferite sunt reprezentate pe piață. Prețul dintre cele mai ieftine și mai scumpe poate fi diferit semnificativ. În același timp, consumatorul, precum și proprietățile tehnologice ale produsului diferă. În principiu, uneori nu are prea multă sens să dobândească lampă prea scumpă, dar se întâmplă că este pur și simplu necesar. În orice caz, depinde mult de condițiile de funcționare. De exemplu, la temperaturi ambientale ridicate, se folosesc unele lămpi, cu un nivel ridicat de umiditate - altele, în timpul înghețului - al treilea și așa mai departe. Până în prezent, există următoarele tipuri de becuri:
incandescent;
luminescent;
halogen;
lED.
Să ne uităm la fiecare grup și să aflăm ce diferă unul de celălalt. Fără îndoială, despre care trebuie să vorbim ceva.
Lămpi cu incandescență
Acest lucru este probabil cele mai frecvente și mai populare lămpi. Se poate spune că de mult timp, au fost în afara concurenței pe piață. Cu toate acestea, acum situația sa schimbat oarecum, dar nu vom vorbi despre asta. Puterea unor astfel de lămpi variază de la 15 la 300 de wați, iar forma poate fi diferită. Astăzi sunt reprezentate de două soiuri: este cripton și bispiral. Gazul de cripton este utilizat în lămpile de cripton pentru incandescență. Puterea unor astfel de produse nu este de obicei mai mare de 100 de wați și nu mai mică de 40. Din avantaje, este posibilă evidențierea unei note ușoare bune.
A doua varietate - lămpi bispirale. Lumina pe care o dau din cauza firului de tungsten, care are o formă arcuită. În mod tipic, suprafața lămpilor este făcută transparentă, dar există și oglindă și opală. Este logic să spunem că maturarea oarecum degradează creșterea luminii, dar în același timp face ca lumina să fie mai împrăștiată. Cu astfel de iluminat, ochii noștri se simt cel mai confortabil și nu obosiți. Acum, să luăm în considerare alte tipuri de becuri. Mai întâi - despre cele mai populare.
Lampă fluorescentă
În ultimii ani, lămpile fluorescente au primit larg răspândite. Acestea au o serie de avantaje semnificative. Puterea lor variază de la 8 la 80 de wați. Principiul funcționării lămpii se bazează pe efectele fosforilor de radiații ultraviolete în mediul de gaze. Este sigur să spunem că orice tip de becuri de acest tip sunt plăcute pentru ochi, deoarece dau lumină multiplă și moale.
În prezent, lămpile luminescente sunt principalul concurent al lămpilor cu incandescență. Ele sunt de mai multe ori mai economice. În același timp, la aceeași putere, fluxul luminos al lămpilor fluorescente de mai sus este de aproximativ 6-8 ori. Puteți vorbi despre ceea ce diferă viața de serviciu. În cazul nostru, este peste 10-20 de ori. Apropo, există, de asemenea, dezavantaje care sunt inerente tuturor acestor lămpi: în primul rând, ele sunt sensibile la picăturile de temperatură și, în al doilea rând, adesea pâlpâie din cauza scăderii energiei electrice.
Tipuri de becuri de economisire a energiei
Am considerat deja lămpi luminescente și acum să vorbim despre becurile cu halogen. Caracteristica cheie a acestor produse este că acestea sunt foarte luminoase. Trebuie înțeles că sunt de diferite forme. Deci, în unele cazuri, este posibil să se atingă lumină împrăștiată, în cealaltă - concentrată. De asemenea, merită remarcat faptul că astfel de lămpi sunt foarte mici, din acest motiv simplu sunt extrem de populare în designul camerei, deoarece sunt invizibile și, în același timp, destul de luminoase.
Merită să acordăm atenție faptului că, în special, halogenul, nu tolerați atingerea mâinilor umane. Este determinată de faptul că suprafața va rămâne o cantitate mică de grăsime, care în orice caz este prezentă pe degete și palme. Când lampa este pornită, este încălzită intens și apare un punct negru pe teren și acest lucru reduce semnificativ resursa, o medie de 30-50%, este imposibil de spus mai precis. Cu funcționarea corectă a acestor lămpi, este la înălțime, totuși, uneori există o problemă cu contactele care ard adesea.
Despre iluminarea cu LED-uri
Toate tipurile de becuri LED sunt considerate economice. Se poate spune că consumă foarte puțină energie electrică, de obicei cu 50% mai puțin lămpi cu incandescență. Sunt de acord, cu aceeași lumină a luminii, este doar un rezultat excelent. Astfel de lămpi nu au doar o ieșire de lumină ridicată, ci și o durată lungă de viață. De fapt, toate acestea fac astfel de lămpi în un fel de unic, și acest lucru este adevărat. Adevărat, picăturile de tensiune din rețea afectează în mod negativ LED-urile care vor arde instantaneu.
Recent, modelele interesante de lămpi au început să apară pe piață. Principala lor caracteristică se află în autonomia produsului. Acestea sunt incluse în debutul întunericului și operează pe panouri solare sau bateriile convenționale. În plus, lămpile nu sunt teribile și mici sau prea mari. Performanța lor nu va fi spartă.
Care este baza?
Pe scurt, baza este un anumit element structural al unei lămpi care face posibilă instalarea în cartuș. Dar, deoarece unele tipuri de lămpi nu prevăd un cartuș clasic, atunci baza, de fapt, poate fi absentă. În plus, este utilizat ca transmițător de energie electrică între rețea și direct lampa. Desigur, adesea baza este făcută de metalică, dar în unele cazuri este făcută din ceramică. Partea exterioară a produsului conține contacte, iar filamentul intern și electrozii.
Este necesar să înțelegem că în fiecare lampă tipul său de cartuș, astfel încât numai anumite becuri pot fi instalate acolo. Tipurile de baze sunt împărțite în filetate și știft. Filetul (șurub) este mai frecvent în viața de zi cu zi, totuși, de exemplu, baza PIN este cel mai adesea. Acesta este motivul pentru care înainte de a cumpăra, inspectați întotdeauna marcajul etichetei. Tipurile de baze pot fi învățate pentru a distinge cu litera de caz: g este o bază de pin, e - filetată și așa mai departe.
Cyrhkin și Cocolul Edisson
Baza PIN este de obicei echipată cu lămpi cu halogen și LED. Este sigur să spunem că aceasta este o soluție foarte populară și eficientă care permite înlocuirea instantaneu a lămpii arse, ci și reduce semnificativ dimensiunile sale. În același timp, perechea de pini metalici oferă un contact bun. Dar este extrem de important ca cuibul, unde este introdus baza, a fost strâns. Dacă este subțire, lampa va pleca în mod constant și nu este nimic bun.
În principiu, toate tipurile pot lucra de la o astfel de bază, excepțiile sunt doar descărcarea gazului. Baza Edisson (șurub) este cea mai fiabilă și comună. Oferă contact excelent și este potrivit pentru toate lămpile și candelabrele de uz casnic, așa cum este standardizat. Aceasta este cea mai bună soluție pentru raportul preț / calitate.
Ceva despre cartușele pentru lămpi
Cel mai frecvent cartuș pentru lămpile electrice - E27. Se utilizează pentru becuri incandescente, LED și, uneori, halogen. În locul al doilea este E14, care diferă de diametrul și firele descrise mai sus descrise mai sus. De obicei, lămpile cu putere redusă sunt puse pe ea. Ceramica și materialele plastice speciale sunt folosite ca material pentru fabricație. Acesta din urmă este mai puțin preferat, deoarece datorită temperaturilor ridicate, acesta poate fi prăbușit, evidențiază gazele periculoase și servește ca o chestiune de aprindere. În vremurile sovietice, aceleași specii au fost folosite totuși, au fost oarecum de înaltă calitate. În orice caz, pentru funcționarea normală, nu se recomandă instalarea unor lămpi mai puternice decât se presupune că acest lucru va duce la distrugerea cartușului.
Și despre lămpile
Am considerat deja principalele tipuri de becuri și tipuri de baze. Aș dori să rețineți că nu este recomandat să cumpărați lămpi non-standard. Se datorează faptului că acestea sunt problematice pentru a fi instalate în cartuș. Mai mult, pot eșua și este dificil să le înlocuiască, iar cartușul corespunzător este și mai complicat. Trebuie să se înțeleagă că toate tipurile de lumini de mașină Categoria H, și orice altceva nu sunt folosite în viața de zi cu zi, dar pot fi instalate în garajul pentru iluminare suplimentară etc.
Concluzie
Așa că ne-am uitat la cel mai interesant. Acum știți ce fel de lumini de halogen, lămpi incandescente, luminescente și altele. Ar trebui să se înțeleagă că uneori este recomandabil să folosiți unele și în alte cazuri - altele. Deci, adesea multe specii nu sunt folosite ca iluminare principală. Ele sunt potrivite pentru evidențierea locurilor întunecate etc. Cu toate acestea, unele modele sunt destul de puternice și acționează ca nu numai alternative, ci și iluminatul principal. În principiu, acest lucru este tot ce se poate spune despre lămpile moderne, subsolurile și cartușele pentru ele.
După cum rezultă din nume, sursa de lumină din lămpile LED sunt dispozitive electronice miniaturale - LED-uri. În lămpile obișnuite cu incandescență, lumina este emisă cu o spirală de metal split. În lămpile de economisire a energiei, lumina este emisă de un fosfor, care este aplicat pe suprafața interioară a unui tub de sticlă. La rândul său, fosforul strălucește sub acțiunea unei descărcări de gaz.
Înainte de a trece la lămpile cu LED-uri, luați în considerare pe scurt caracteristicile fiecărui tip de lămpi.
Lampa incandescentă Este foarte simplu: o spirală a unui metal refractar este fixată în interiorul balonului de sticlă transparent, din care aerul este dumping. Trecerea prin spirală, curentul electric îl încălzește până la o temperatură ridicată la care metalul strălucește puternic.
Avantajul acestor lămpi este prețul scăzut. Cu toate acestea, acesta este compensat de o eficiență la fel de scăzută: în lumina vizibilă, mai puțin de 10% din energia electrică consumabilă este convertită. Restul este inutil, eliminat sub formă de căldură - becul este încălzit foarte mult. În plus, durata de viață este foarte mică și se ridică la aproximativ 1.000 de ore.
Lampă fluorescentă compactă sau THR(Acesta este numele exact al lămpii de economisire a energiei), cu aceeași luminozitate a luminii, petrece de aproximativ cinci ori mai puțin electricitate decât lampa cu incandescență. CL este mai scump și au mai multe dezavantaje pentru consumatori:
de mult timp (câteva minute) se aprinse după aprinderea;
lampa cu balonul de sticlă curbată arată nonethetic;
light CLL Filme, care este obositor pentru viziune.
Lampa cu LED Sunt mai multe LED-uri montate într-o singură carcasă cu o sursă de alimentare. Fără o sursă de alimentare, nu este necesar să se facă fără alimentare: LED-urile sunt cerute de un curent direct cu o tensiune de 6 sau 12 V, în sursa de alimentare de uz casnic - curentul alternativ cu o tensiune de 220 V.
Fotografie de autor
Carcasa lămpii este efectuată cel mai adesea sub forma unui "pere" obișnuit cu o bază de șurub. Datorită acestui lucru, lămpile cu LED-uri sunt instalate fără probleme într-un cartuș regulat.
În funcție de LED-urile utilizate, culoarea de radiație a lămpii LED poate fi diferită. Acesta este unul dintre avantajele lor.
Lampa incandescentă Economie de energie LED Culoarea radiațiilor Galben Zi caldă, zi Galben, alb cald, alb rece Consumul de energie Mare Media: de 5 ori mai mic decât cea a lămpilor cu incandescență Scăzut: de 8 ori mai mică decât cea a lămpilor cu incandescență Durata de viață 1 mii ceas 3-15 mii de ore 25-30 de mii de ore dezavantaje Încălzire puternică Fragil, strălucit lung Putere maximă scăzută Beneficii Preț scăzut, locul de muncă într-o gamă largă de condiții Relativ economic și durabil Foarte economic și durabil
Avantajele lămpilor LED:
consumul foarte mic de energie - în medie de opt ori mai mic decât cea a lămpilor incandescente de luminozitate similară;
viața de serviciu foarte lungă - operează lămpi cu incandescență de 25-30 ori mai mari;
aproape nu se încălzește;
culoarea radiațiilor - de a alege;
luminări de iluminat stabile cu fluctuațiile tensiunii de alimentare.
Principalul avantaj al lămpilor cu LED-uri este economia. Se presupune că, în detrimentul consumului de energie mică și o durată lungă de viață, lămpile cu LED vor reduce considerabil costul iluminării.
Prețul lămpilor cu LED-uri la momentul scrierii articolului a fost de aproximativ trei ori mai mare decât cel al utilizării. În consecință, în măsurarea monetară, ei se dovedesc a fi de 50-100 de ori mai economici. Desigur, aceste economii vor fi realizate, cu condiția ca lampa să funcționeze pe deplin viața promisă și nu va arde înainte de timp.
Dezavantajele lămpilor LED își limitează domeniul de aplicare:
distribuția luminii neuniformă - unitatea de alimentare, construită în carcasă, umbrește fluxul de lumină;
balonul mat arată urât în u200bu200bsticlă de sticlă și cristal;
luminozitatea strălucirii, de regulă, nu poate fi schimbată folosind un dimmer;
Înțelegând pentru utilizare cu temperaturi foarte scăzute (în îngheț) și la temperaturi ridicate (în Steampars, Saune).
Ceea ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți o lampă LED
Lămpile cu LED-uri au o mulțime de caracteristici. Acest lucru face sarcina mai dificilă. Să ne dăm seama ce indică exact diferitele caracteristici.
Tensiunea de alimentare
Fotografie de autor
Dacă în apartamentul dvs. sau casa o tensiune instabilă, trebuie să alegeți lămpile care pot funcționa într-o gamă largă de stresuri. Se indică întotdeauna pe ambalaj. Spre deosebire de becurile incandescente, lămpile cu LED sub tensiune redusă sunt, de asemenea, aprinse la fel de luminoase ca la normal.
Culoarea radiațiilor
Culoarea este caracterizată printr-o temperatură a culorii, care este măsurată în Kelvin: cu o creștere a temperaturii de culoare, lumina se schimbă de la galben la albastru. În cele mai multe cazuri, culoarea radiației este indicată pe ambalaj și lampa de lampă în grade și cuvinte:
cald (2,700 K) - corespunde aproximativ radiației lămpii cu incandescență;
albul cald (3.000 K) - este considerat optim pentru spațiile rezidențiale;
albul rece (4.000 K) - pentru și spații industriale; Aproape de lumina zilei.
Există lămpi cu o culoare variabilă: Când modul de comutare, spectrul de radiație al unei astfel de lămpi se schimbă.
Ar trebui să se țină cont de faptul că mulți oameni nu percep partea albastră a spectrului, astfel încât lumina reci a lămpilor va părea în mod repetat. Deci, dacă decideți să instalați lămpile cu un spectru rece acasă, alegeți-le cu o rezervă de putere.
Putere
Pe pachetul de lămpi cu LED-uri, fluxul lor de lumină și puterea similară în luminozitatea becurilor cu incandescență sunt indicate. Consumul real de energie al lămpilor LED este de 6-8 ori mai mic. De exemplu, o lampă LED de 12 săptămâni strălucește la fel de luminoasă ca un bec obișnuit de 100 watt. Acest raport poate fi utilizat la selectarea lămpii LED pentru a înlocui lampa cu incandescență.
Cu toate acestea, o surpriză neplăcută poate fi testată aici: puterea declarată nu corespunde celui actual, iar lampa va străluci mai slabă decât se aștepta.
În plus, în timp, luminozitatea LED-ului scade. Este posibil ca becul de lumină să se schimbe cu mult înainte de expirarea serviciului său datorită faptului că a început să strălucească prea slab.
Alte momente importante
Dimensiuni. Becuri cu LED-uri în dimensiune puțin mai similare becuri incandescente. Prin urmare, în tavan mic, nu este elementar să nu se potrivească.
Dacă lampa dvs. este pornită prin dimmer, becurile corespunzătoare sunt necesare. Ambalajul trebuie să indice că lampa este reglabilă.
Indicele de predare a lămpilor cu LED-uri este mic: aceasta înseamnă că acestea sunt oarecum distorsionând percepția vizuală a culorilor. În unele cazuri, de exemplu, atunci când fotografiați cu lumină LED, poate fi importantă.
Strategia de tranziție a lămpii cu LED
Potențialul nu ar trebui să vă facă să vă pierdeți capul. Nu vă grăbiți să mergeți la magazin și să cumpărați imediat becuri pentru toate lămpile din casă. Este recomandabil să fiți ghidați de două principii.
Înlocuiți numai lămpi de mare putere - 60 W și mai mult. Economiile de la înlocuirea lămpilor cu putere redusă vor fi mici, iar costul unei noi lampă nu poate plăti. Înlocuirea lămpilor din corpuri de iluminat, a căror perioadă de combustie este cea mai mare în timpul zilei: de exemplu, în candelabre în camere rezidențiale. Este lipsit de sens să schimbi becul în unele aterizare, lumina în care este aprinsă de la caz spre caz și pentru o vreme.
Nu ar trebui să se aștepte ca consumul de energie electrică să scadă uneori.
Consumatorii majori de energie electrică în viața de zi cu zi - tot felul de aparate de încălzire: fier, ceainic electric, mașină de spălat și în special aragaz electric. Potrivit mai multor persoane chestionate, cheltuiala energiei electrice după trecerea la lămpile cu LED scade undeva cu 15-25%.
Un alt sfat: Nu cumpărați mai multe lămpi de la un brand imediat, luați mai întâi una sau două pe eșantion. Faptul este că lămpile cu aceeași temperatură a culorii producătorilor diferiți pot fi foarte diferiți pe lumina emisă. Dintr-o dată spectrul acestor lămpi va fi neplăcut? Este mai bine să încercați.
Concluzie
Becurile LED, comparativ cu lămpile cu incandescență tradiționale, este o soluție fundamental nouă pentru iluminare.
Cu câțiva ani în urmă, au fost o inovație tehnică foarte costisitoare, dar astăzi prețul lor este deja comparabil cu prețul altor tipuri de lămpi. În ceea ce privește caracteristicile, lămpile cu LED-uri sunt semnificativ superioare dispozitivelor anterioare de iluminare. Verdictul este neechivoc: tranziția la lămpile cu LED-uri este destul de achitată.
Lampa incandescentă - Aceasta este o sursă artificială de lumină, în care lumina emite o spirală a unui metal refractar flipped cu șoc electric.
În 1874, omul de știință din Rusia, Alexander Lododygin, a introdus mai întâi câteva becuri cu corpul inflamatorie de tungsten. Probele sale au devenit un prototip al tuturor becurilor incandescență moderne.
Toate becurile incandescente, inclusiv lucrările de halogen pe principiul încălzirii firului (corpului) de incandescență la o temperatură de la 2700 ° K la 3000 ° K, ca rezultat al fluxului curentului electric.
Construcția lămpilor cu incandescență
Elementul principal al oricărei lămpi cu incandescență este un fir care este de obicei făcut din fire fine, sârmă, mai puțin adesea panglici, de la tungsten. Pentru ca firul să fie compact, ele sunt răsucite în spirală, iar firul de peeling din spirală este răsucite din nou, se obține Bispionul. Datorită unui astfel de design, cu o lungime mare de sârmă de tungsten, firul de iluminat al becului este compact.
Pentru durabilitate, spirala termică este plasată în balon, de la care aerul este aruncat. În caz contrar, tungstenul rapid în aer va fi oxid și overrigent. Pentru a crește eficiența (eficiența), bulbii de lămpi de mare putere sunt umplute cu un amestec de gaze de azot cu argon inert. Dacă este necesară o fiabilitate ridicată, balonul este umplut cu un gaz inert curat - argon, cripton sau xenon sub presiune, de exemplu becurile cu halogen și pentru farurile de automobile sunt umplute cu halogene de brom sau iod. Dar costul unor astfel de becuri este de mai multe ori mai mare.
Pentru alimentarea curentului electric și fixarea filamentului în centrul balonului, există curenți, în care, pe de o parte, este comprimată sau sudată cu fir de sudare la fața locului, iar celelalte capete sunt conectate prin lipirea sau sudarea la fața locului subsolul.
GOSTRO R IEC 60238-99 este distribuit pe firele subsolurilor pentru lămpi, conform cărora motivele rețelei 220 V sunt produse de trei tipuri. E27 - Cel mai frecvent. E14 - În viața de zi cu zi a Mignonului (de obicei, astfel de becuri sunt instalate pentru a ilumina frigiderele, cuptoarele cu microunde). E40 - pentru lămpile lămpilor stradale. Numărul după literă denotă diametrul exterior al scultei bazei. Luminile mașinii pentru farurile H4 sunt produse în principal cu baza standardului britanic (becul de bază pentru farurile din centru).
Lămpile cu incandescență de capsulă cu halogen nu sunt instalate, tensiunea de alimentare este furnizată direct curentului, realizată sub formă de două pini. Uneori capetele pinilor au o îngroșare cilindrică, ceea ce vă permite să fixați mai fiabil becul în lampă și să vă asigurați cel mai bun contact cu contactele cartușului. Pentru a scoate becul din cartușul unui astfel de design, trebuie să îl transformați pe mai multe grade în sens invers acelor de ceasornic. Cilindrii vor ieși din angajament și becul va fi eliberat.
Bec cu incandescență Bec "Ilyich"
Becurile incandescente sunt rapid aglomerate cu surse de economisire a energiei și cu LED-uri, deoarece valoarea lor a devenit comparabilă cu costul becurilor din Ilyich.
Principiul acțiunii becului este simplu, un curent electric trece printr-un fir de tungsten. Deoarece rezistivitatea firului de gaz este de sute de ori mai mare decât conductorii actuali, se încălzește până la o temperatură mai mare de 2000 ° și radiază energia termică și ușoară. Din păcate, ponderea radiației luminoase este în cel mai bun caz 4% din consumul de energie. Mai precis, ar fi numit un bec cu un element de încălzire decât o sursă de lumină. Eficiența scăzută și este principalul dezavantaj al becurilor Ilyich. Viața medie a becului este de 1000 de ore.
În Rusia, în conformitate cu Legea din 23.11.2009 N261-FZ (ed. Din 04.23.2018), "privind economisirea energiei și sporirea eficienței energetice și modificarea actelor legislative selectate ale Federației Ruse", începând cu 1 ianuarie 2014, Utilizarea lămpilor incandescente de douăzeci și cinci este interzisă Watt și mai mult pentru iluminarea în circuitele de curent alternativ.
Bineînțeles, becul lui Ilyich, datorită apariției surselor de lumină LED, trăiește vârsta și în viitorul apropiat va fi istorie. Principalele dezavantaje ale lămpii cu incandescență includ o eficiență scăzută, o eliberare semnificativă de căldură, ceea ce face cerințe suplimentare pentru rezistența la căldură a corpurilor de lămpi, o dependență mare de fluxul de lumină și de durata de viață a valorii tensiunii de alimentare (când tensiunea este depășită cu 10% , viața de serviciu scade cu 95%), fragilitate. Deși spectrul de radiații de lămpi cu incandescență este diferit de cel însorit, dar ochiul uman a fost adaptat la această lumină, deoarece spectrul de radiații roșii de culoare galbenă are o lumânare, focul focului cu care o persoană a trăit mii de ani.
Lampa de halogen de la lampă incandescentă este caracterizată prin aceea că are dimensiuni mai mici, o eficiență mai mare și de câteva ori mai lungă durată de viață. Aproape acest lucru este același bec "Ilyich", dar a îmbunătățit ținând cont de cele mai recente realizări ale științei și tehnologiei. Balonul becului cu halogen este realizat din sticlă cu cuarț și este umplută sub presiune prin perechi de halogen de brom sau iod, datorită căreia durata de viață a luminilor de halogen este redusă la 4000 de ore, iar temperatura helix atinge 3000 ° C.
Într-un bec cu halogen, un fir de tungsten se evaporă și atunci când este încălzit este evaporat, dar spre deosebire de un bec simplu incandescent, un nor de tungsten datorită intrării în reacția chimică cu halogeni la temperaturi ridicate, returnează din nou la filetul de căldură. Datorită acestui proces, a devenit posibil să se producă becuri miniaturale de putere mare, măresc eficiența de până la 15% și crește durata de viață de până la 4000 de ore și utilizând limitatoarele de aruncare curente atunci când lumina halogenului este pornită ( Rezistența firului de căldură din starea rece este de zece ori mai mică decât în u200bu200bîncălzită) până la 12000 de ore.
Spectrul de radiație al becurilor cu halogen este mai natural decât becurile simple cu incandescență și sunt o sursă artificială ideală de lumină pentru a efectua lucrări legate de culoare, de exemplu pentru artiști. Deoarece balonul becurilor este realizat din sticlă de cuarț, atunci radiază razele ultraviolete la strălucire, ceea ce permite chiar și plajă sub ea.
Lămpi cu halogen în mașină
Luminile cu halogen pentru farurile auto N4 În prezent nu există nicio alternativă. Puterea mare, stabilitatea la agitare și vibrații, naturalitatea luminii, dimensiunile mici, munca la orice temperatură ambiantă, durata lungă de viață, prețul scăzut este aproape becul perfect. Desigur, există becuri mai perfecte pentru farurile mașinii - Xenon (nu există filet de gaz, lumina radiază descărcarea dintre cei doi electrozi în gazul Xenon), bi-xenon și LED, dar prețul este destul de înalt.
Astfel de becuri nu pot fi instalate în loc de standard, iar întregul bloc de far este necesar. În plus față de optica farurilor cu lămpi de xenon, este necesar să se mențină în stare perfect curată, cu cea mai mică contaminare a luminii începe să disipeze și de driverele orbite ale contra-vehiculului.
Într-un bec de lumină cu halogen pentru faruri, două fire sunt montate simultan. O astfel de soluție a permis să utilizeze unul în loc de două lămpi separate.
Tensiunea pentru filament este hrănită la rândul său, în funcție de necesitatea de a porni farurile de fascicul apropiat sau îndepărtate. Într-un astfel de bec, o concluzie pentru două filamente din ansamblu și baza becului are doar trei ieșiri.
Luminile cu halogen, calculate pe tensiunea de 220 V, sunt conectate direct la rețeaua electrică și, din moment ce picăturile de tensiune apar în rețeaua de uz casnic, becurile se arde repede. Prin urmare, vă sfătuiesc să aplicați becuri cu halogen pe o tensiune de 12 V cu un transformator din aval sau un dispozitiv de reglare a pornirii.
Pentru a elimina eșecul prematur al unui bec de halogen, contaminarea inacceptabilă a baloanelor, în timp ce se încălzește până la o temperatură de 250 ° C, iar murdăria se înrăutățește căldura și supraîncălzirea becului. Când instalați un bec de halogen într-o lampă, nu este permisă o atingere a unui balon, deoarece există urme de lucru, care stimulează uniforma încălzirii balonului, ca rezultat, sticla și balonul pot fi sa prăbușit. Dacă este atins accidental, murdăria din balon trebuie îndepărtată cu un solvent sau detergent și asigurați-vă că se usucă înainte de a conecta becul la rețeaua de alimentare.
Factura Publică un articol în care toate cele mai importante aspecte legate de lămpile cu LED sunt luate în considerare în detaliu.
Sursa Foto:
1. De ce să cumpărați lămpi cu LED-uri?
Becurile convenționale sunt stralucitoare perfect, dar foarte eficiente din punct de vedere energetic - 95% din energia se transformă în căldură. Focul amuzant: După interzicerea vânzării de becuri de lumină, mai puternice de 100 W, producători, indiferent de ce sa întâmplat, continuă să le producă, dar nu sunt numite becuri de lumină, dar ele sunt numite direct "Insulele de căldură".
Lămpile cu LED moderne consumă De 8-10 ori mai puțină energie decât becurile incandescente Cu același flux de lumină și, prin urmare, atunci când este iluminat de lămpi cu LED-uri, iluminarea poate fi plătită de 8-10 ori mai mică.
Am făcut un calcul al costului iluminării unui apartament cu două camere prin lămpi convenționale și LED.
Desigur, calculul este foarte aproximat. Cu toate acestea, 3-5 mii de ruble pe an - Economii destul de reale pentru apartamentul intermediar. Acordați atenție timpului de ardere a lămpilor. Producătorii promite că 1000 de ore de lămpi cu incandescență (în realitate, becurile luminoase ard mult mai devreme), dar chiar dacă lămpile funcționează de 1000 de ore, ei vor trebui să le schimbe pe coridor și în cameră de două ori pe an, iar în bucătărie și în bucătărie și dormitor o dată. Cu prețul mediu al unei lămpi de 30 de ruble, va dura încă 690 de ruble.
Lămpile cu LED-uri nu trebuie să se schimbe la fiecare șase luni. Producătorii promite 25-50 de mii de ore de muncă. Acest lucru este mai mare de 11-22 ani pentru utilizare zilnică timp de 6 ore.
Un set de lămpi cu LED-uri pentru acest apartament mediu va costa 4380 de ruble (7 lămpi 6W 6W 60 de ruble, 11 lumânări 4W pe 220 de ruble) și vor plăti off Mai putin de un an.
Lămpile bune LED oferă aceeași lumină confortabilă ca lămpile cu incandescență și nu veți putea distinge lumina lor de lumina lămpilor incandescente.
Lampa cu incandescență de 60 de wați în timp ce scădea tensiunea în rețea de până la 207 B începe să strălucească ca 40 de wați și dacă tensiunea scade la 180 de volți (care se întâmplă adesea în zonele rurale) lampa de 60 de wați "se transformă" 25-watt. Lampa LED la orice tensiune strălucește cu aceeași luminozitate Și nu este frică de salturi.
Spre deosebire de lămpile cu incandescență, lămpile cu LED-uri au o mică încălzire. Lămpile nu încălzesc camera când sunt în ea și atât de fierbinți. Copilul nu va fi ars cu privire la becul din lampa de masă.
Iar becurile LED oferă libertate și confort. Nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la economiile de energie electrică: când lumina consumă 6 w și nu 60, poate doar nu opriți. Anterior, am întors întotdeauna lumina pe coridor, acum este întotdeauna aprinsă când sunt acasă. Atât de convenabil.
Și unul mai mult, ultimul argument în favoarea cumpărării lămpilor cu LED-uri. Nu le tratați ca fiind consumabile. Le cumpărați pentru o lungă perioadă de timp. Tratați-le în același mod ca și candelabrul sau lampa, în care le instalați, pentru că cel mai probabil veți înlocui vreodată împreună, deoarece lămpile cu LED-uri nu vor fi suflate.
2. LED-urile și lămpile de economisire a energiei sunt aceleași? Și dacă nu, ce mai bine?
LED-uri becuri mult mai bine decât cl Pentru cateva motive:
lampa vizuală nu conține substanțe periculoase, iar în balon orice CLL este conținut cu mercurul;
lampa vizuală consumă mai puțină energie în același flux de lumină;
lampa vizuală se aprinde instantaneu pe luminozitatea completă, iar CLL câștigă ușor o luminozitate de 20% până la 100% pe minut la temperatura camerei și mult mai lentă la temperaturi scăzute;
Clease are un spectru rău constând din mai multe vârfuri de culori. Spectrul lămpii cu LED-uri este mult mai aproape de lumina naturală și de lumina becurilor incandescente.
3. Ce se aprinde acolo?
În 1923, fizicianul sovietic Oleg Losev a descoperit electroluminescența tranziției semiconductoare. Primele LED-uri care utilizează acest principiu și numite "Lidev Light" (Losev Losev). Primul a apărut LED roșu, apoi LED-urile galbene și verzi au apărut la începutul anilor '70. CINEMA LED a fost creat în 1971 Yakovka Pancheankov, dar era extrem de drumuri. În 1990, judecătorul japonez Nakamura a creat un LED albastru ieftin și luminos.
Acum 20 de ani sa crezut că LED-ul alb nu a putut crea, totuși, după apariția unui LED albastru, au fost posibile surse de lumină albă cu trei cristale (RGB).
În 1996 au apărut primele LED-uri luminofore albe. În ele, lumina LED-ului ultraviolet sau albastru este transformată în alb cu un fosfor.
Până în 2005, eficiența luminii a unor astfel de LED-uri a atins valoarea de 100 LM / W și mai mult. Acest lucru a făcut posibilă începerea utilizării LED-urilor de iluminare a fosforului, deoarece LED-ul este una dintre cele mai economice surse de lumină.
4. Ce sunt lămpile cu LED-uri?
Lămpile cu LED-uri sunt produse în diferite carcase cu diferite tipuri de baze. Acestea sunt cele obișnuite "pere", "lumânări" și "bile" cu baze E27 și E14 și lămpi "oglindă" R39, R50, R63 și canapea cu baze GU10 și GU5.3, lămpi de capsulă cu G4 și G9, lămpi Pentru plafoane cu subsol GX53.
În lămpile cu LED-uri, se utilizează diferite tipuri de LED-uri. În primele lămpi LED utilizate LED-uri convenționale într-un caz din plastic.
Acum, LED-urile puternice din carcase sunt folosite numai în unele lămpi.
Cele mai moderne lămpi utilizează LED-uri inaproprietate și ansambluri LED.
Recent, emițătorii condus de COB (chip la bord) sunt din ce în ce mai folosiți. În ele, multe LED-uri sunt acoperite cu un singur fosfor.
Cob Variety - Fișier LED (LED Fileent). În ele, multe LED-uri sunt plasate pe o bandă de sticlă acoperită cu un luminofor.
În cea mai recentă generație de lămpi de cristal ceramică MCOB, emițătoarele sunt situate pe plăci rotunde din ceramica transparentă.
Lămpile cu LED-uri sunt disponibile cu diferite temperaturi de culoare ale luminii: 2700K - lumină galbenă, cum ar fi lămpile cu incandescență, 3000K - o lumină mai confortabilă, 4000k - lumină albă, 6500K - lumină albă rece. În opinia mea, lămpile cu o temperatură de culoare de 2700-3000K sunt mai potrivite pentru casă.
5. Este întotdeauna o lampă LED doar șurub în loc de obicei?
Nu întotdeauna. Există două probleme cu care vă puteți întâlni:
Lucrul cu un întrerupător având un indicator. Un număr mare de lămpi cu LED-uri nu pot funcționa cu întrerupătoarele având un indicator. Ele se aprind sau arde slab când comutatorul este oprit. Acest lucru se datorează faptului că curentul slab curge constant prin lampă. Ieșire din această situație două: sau utilizați lămpi care funcționează corect cu astfel de comutatoare sau deconectați indicatorul din interiorul comutatorului.
Diminuare. Cele mai multe lămpi cu LED-uri nu pot funcționa cu controlere de luminozitate (dimmers), dar există lămpi cu LED-uri speciale (de regulă sunt mult mai scumpe decât normale). Spre deosebire de lămpile cu incandescență, când luminozitatea este redusă, lampa LED-ul nu schimbă culoarea luminii (lampa convențională este îngălbenită). Multe lămpi cu LED-uri dimmabile sunt diminuate la zero, dar numai până la 15-20% din luminozitatea completă.
6. Sunt toate lămpile cu LED-uri bune și dacă nu, ce sunt bune diferite de rău?
În lămpile convenționale cu incandescență, totul este simplu: filet de balon și tungsten. Lampa LED-urilor este mult mai complicată, iar calitatea sa depinde de calitatea LED-urilor, fosfor și electronică.
Există trei parametri importanți care afectează calitatea luminii pe care lampa le oferă:
Pulsarea luminii. Multe lămpi de calitate slabă au un nivel ridicat de pulsare (pâlpâire) de lumină. O astfel de lumină este vizibil incomodă și o persoană de la el este repede obosită. Când se transferă o privire de la un element la altul, este vizibil un efect stroboscopic (pare să fie mai multe elemente în loc de unul). Ochiul uman percepe pulsarea a mai mult de 40%. Există două moduri verificați pulsarea luminii - Testul creionului (luați creionul obișnuit lung pentru vârf și începeți să le mutați rapid la o jumătate de minut și înapoi. Dacă nu există contururi separate ale creionului, nu există pâlpâire, dacă puteți vedea "mai multe creioane" - Lumina de flickers) și verificarea cu telefonul smartphone (dacă vă uitați la lumină prin camera smartphone, de regulă, dungile vor merge pe ecran pe ecran și ceea ce sunt mai luminoase, pâlpâirea este mai puternică). Lămpile de pulsare vizibile nu pot fi utilizate în zonele rezidențiale.
Multe lămpi de calitate slabă au un nivel ridicat de pulsare (pâlpâire) de lumină. O astfel de lumină este vizibil incomodă și o persoană de la el este repede obosită. Când se transferă o privire de la un element la altul, este vizibil un efect stroboscopic (pare să fie mai multe elemente în loc de unul). Ochiul uman percepe pulsarea a mai mult de 40%. Există două moduri - Testul creionului (luați creionul obișnuit lung pentru vârf și începeți să le mutați rapid la o jumătate de minut și înapoi. Dacă nu există contururi separate ale creionului, nu există pâlpâire, dacă puteți vedea "mai multe creioane" - Lumina de flickers) și verificarea cu telefonul smartphone (dacă vă uitați la lumină prin camera smartphone, de regulă, dungile vor merge pe ecran pe ecran și ceea ce sunt mai luminoase, pâlpâirea este mai puternică). Lămpile de pulsare vizibile nu pot fi utilizate în zonele rezidențiale. Indicele de redare a culorilor (CRI). Spectrul luminii lămpii LED diferă de spectrul de lumină solară și de lumina lămpii cu incandescență convențională. Deși lumina și arată alb, unele componente de culoare sunt mai mari, iar unele sunt mai puțin. CRI arată cât de uniformă este nivelul diferitelor componente ale culorilor în lumină. Cu un cri scăzut al luminii, nuanțele sunt mai rele. O astfel de lumină este neplăcută vizuală și pentru a înțelege că nu este atât de dificilă în ea este foarte dificilă. În lampa cu incandescență și la soarele CRI u003d 100, în lămpile cu LED-uri convenționale este mai mare de 80, în foarte bine mai mult de 90 de lămpi cu CRI sub 80 de ani. În spațiile rezidențiale este mai bine să nu utilizați.
Spectrul luminii lămpii LED diferă de spectrul de lumină solară și de lumina lămpii cu incandescență convențională. Deși lumina și arată alb, unele componente de culoare sunt mai mari, iar unele sunt mai puțin. CRI arată cât de uniformă este nivelul diferitelor componente ale culorilor în lumină. Cu un cri scăzut al luminii, nuanțele sunt mai rele. O astfel de lumină este neplăcută vizuală și pentru a înțelege că nu este atât de dificilă în ea este foarte dificilă. În lampa cu incandescență și la soarele CRI u003d 100, în lămpile cu LED-uri convenționale este mai mare de 80, în foarte bine mai mult de 90 de lămpi cu În spațiile rezidențiale este mai bine să nu utilizați. Unghiul de iluminare. Lămpile cu LED-uri precum "pere" sunt două tipuri. Primul capac de protecție are forma unei emisfere având același diametru ca și carcasa. Astfel de lămpi nu vor străluci deloc și dacă strălucesc în candelabru, tavanul va rămâne întunecat, care poate fi vizual urât. În cel de-al doilea tip de lămpi, capacul transparent are un diametru al mai multor carcase, iar lampa strălucește ușor și înapoi. Lămpile pe fire cu LED-uri sau discuri transparente au același unghi de iluminare ridicat ca lămpi incandescente convenționale. Sofitei de halogen dau un fascicul îngust de lumină, cu un unghi de iluminare de aproximativ 30 de grade, iar majoritatea smolienilor LED strălucesc cu o lumină împrăștiată, cu un unghi de aproximativ 100 de grade. Astfel de becuri din tavanul suspendat "orb" datorită unui unghi prea larg. Doar niște sofite LED au lentile și același unghi de iluminare îngust, cum ar fi lămpile cu halogen.
Și încă trei probleme cu care puteți întâmpina adesea lămpi LED:
Inconsecvența fluxului de lumină și este echivalentă cu valorile declarate. Din păcate, adesea pe ambalajul lămpilor cu LED, scrieți valorile supraestimate ale fluxului luminos și echivalentului. Puteți găsi lămpile pe care fluxul luminos este de 600 LM și faptul că lampa înlocuiește lobul incandescent de 60 de wați și, de fapt, acesta strălucește doar ca o lampă de 40 de wați.
Din păcate, adesea pe ambalajul lămpilor cu LED, scrieți valorile supraestimate ale fluxului luminos și echivalentului. Puteți găsi lămpile pe care fluxul luminos este de 600 LM și faptul că lampa înlocuiește lobul incandescent de 60 de wați și, de fapt, acesta strălucește doar ca o lampă de 40 de wați. Malnetizarea temperaturii de culoare declarată. Foarte des există lămpi, temperatura de culoare este diferită de ceea ce promite producătorul. În loc de 2700k, puteți întâlni 3100k și în loc de 6000K chiar 7200K.
Foarte des există lămpi, temperatura de culoare este diferită de ceea ce promite producătorul. În loc de 2700k, puteți întâlni 3100k și în loc de 6000K chiar 7200K. Priza prematură a lămpilor. Producătorii indică durata de viață a lămpilor LED de la 15.000 la 50.000 de ore, pe faptul că lampa uneori se rupe în câteva luni de funcționare.
7. Cum de a alege becurile cu LED-uri de înaltă calitate?
Pe piața rusă există lămpi de câteva mărci de duzină. Cele mai multe dintre ele sunt mărcile rusești care fac lămpi în China la comandă. Mulți oameni cred că lămpile sunt chinezești, mai bune și mai ieftine pentru a le cumpăra în magazinele online chinezești, dar aceasta este o mare greșeală. Din păcate, majoritatea covârșitoare a lămpilor din magazinele chineze sunt o calitate foarte slabă. Acestea sunt mult mai mici decât indexul de randare a culorilor (CRI) este scăzut, multe lămpi au o pulsație, uneori ajungând până la 100%, temperatura de culoare nu este normalizată (chinezii de multe ori scrie "lumină albă caldă 2700-3500K" Și ceea ce se va întâmpla de fapt nimeni nu știe), nu există nici o garanție pentru astfel de lămpi și când nu le schimbați. Am testat câteva duzini de lămpi din magazinele online chineze și bine printre care au fost doar una, în timp ce costă mai mult decât lămpi similare în Rusia.
Știu doar patru mărci care nu supraestimează fluxul de lumină și echivalentul pe ambalaj. Acesta este Ikea, Osram, Philips și Diall, Prin urmare, atunci când cumpărați o lampă de toate celelalte branduri, este mai bine să luați lampa "cu un stoc". Dacă trebuie să înlocuiți becul de 40 de wați, este mai bine să luați cel pe care este scris "echivalentul lămpilor cu incandescență 60 W".
Dacă aveți capacitatea de a activa lampa atunci când cumpărați asigurați-vă că nu pâlpâie Cu un aluat creion sau smartphone. Lămpile cu pulsație inacceptabilă vin peste astfel de branduri ca OSRAM.
Dacă Flicker a găsit deja acasă, Întoarceți cu îndrăzneală lampa - Conform legilor rusești, lămpile cu LED-uri pot fi returnate în magazin în termen de 14 zile de la data achiziționării.
Acordați atenție perioadei de garanție (garanția privind lămpile este de la an la cinci ani) și păstrați verificările. Lămpile ar trebui să facă schimb în locurile de achiziție.