La prima vedere, dormitorul poate parea cea mai putin importanta parte a casei in ceea ce priveste iluminatul. Dar si aici trebuie sa acorzi atentie pentru a obtine un spatiu cald si primitor si pentru a iti putea desfasura activitatile cu usurinta – atunci cand citesti o carte sau doar te relaxezi cu muzica ta preferata.
Incepe cu masurarea spatiului, amplasarea prizelor si a mobilierului. Inaltimea spatiului este foarte importanta.
In functie de designul dormitorului – classic sau modern – poti alege corpurile de iluminat. Ai 2 variante. Fie alegi un corp de iluminat impunator pe care il montezi in centrul camerei – un candelabru, o lampa suspendata – care are scara si prezenta, care sfideaza regulile.
Sau poti opta pentru mai multe corpuri de iluminat moderne pentru a crea un ritm care introduce acest nou limbaj de design.
Materialele naturale sunt cele mai potrivite, cele cu texturi si neregularitati, cum ar fi lemnul, piatra naturala si textilul. Cromul si sticla alba pot parea reci in acest context.
Ca lumina sa se poata dispersa in toate zonele camerei este necesar ca lampile sa fie amplasate destul de sus. Lampile suspendate se monteaza, de regula, in centrul camerei, la o inaltime de maxim 30 de cm.